Kaygınızı Azaltacak Beş Bitkisel Çözüm

 Kaygılısın üzgün ya da aşırı stres altında olabilirsin. Para konusu iş yerindeki sorunlar aile içi gerilim belki de aşk acısı. Sakin bir yaşam diliyorsunuz kendiniz için….
 
  1.Papatya


 Gergin bir anınızda bir kupa papatya çayı sizi sakinleştirmeye yardımcı olabilir. Papatya içerisindeki bazı bileşikler (Matricaria recutita), Diazem gibi ilaçlarla aynı beyin reseptörlerine bağlanır Philadelphia'daki Pennsylvania Üniversitesi Tıp Merkezi'ndeki bir çalışmada, sekiz hafta boyunca papatya takviyeleri alan yaygın anksiyete bozukluğu hastalarında anksiyete belirgin azalttığını göstermiştir.


  2.Yeşil Çay
Yeşil çay içeresindeki L-theanine adı verilen bir amino asit sayesinde insan saatlerce hem uyanık hem de sükûnet içinde kalabilirsiniz
  Araştırmalar, L-theanine'ın kalp atış hızı ve kan basıncını azaltmaya yardımcı olduğunu ve kaygı düzeyini düşürdüğünü gösteriyor. Bir çalışmada, anksiyete eğilimli olan kişiler önceden 200 miligram L-theanine almışlarsa, test sırasında sakin ve dikkatli oldukları göstermiş
O kadar çok L-theanine'i yeşil çaydan elde etmek için en az 5 bardak içmek gerekmektedir. 

  3. Şerbetçi Otu

Şerbetçi Otu (Humulus lupulus) biraya yapımında tatlandırıcı ve aroma verici olarak kullanılan bir bitki. İçindeki sakinleştirici bileşik uçucu bir yağdır, kaynatılarak elde edilir. Tadı acı olduğundan nane ve papatya ile harmanlanarak içilmesi tavsiye edilir. Eğer reçeteli bir kaygı giderici ya da sakinleştirici kullanıyorsanız bu bitki çaylarıyla beraber kullanmayın. Ve mutlaka bunları kullandığınızı doktorunuzla paylaşın.


  4.Oğul otu = Melisa (Limon Otu)


Nane türü bir bitkidir. Kokusu arıları çektiği için (yunanca melissa =balarısı) oğul otu da denmektedir. Sakinleştirici etkisi çalışmalarla gösterilmiştir. Çay olarak veya papatya kedi otu ile karışık işlenmiş kapsüller şeklinde kullanılabilir.


  5. Kedi Otu
Kedi otu da yeşil çay gibi uyku yapmadan kaygıyı giderici etkisi olan bir bitkidir. Alman devleti tarafından anksiyete tedavisinde onay verilmiştir. Kokusu pek hoş olmadığı için çay olarak tüketilse de daha çok papatya şerbetçi otu melissa ile karışık işlenmiş formları kapsül olarak tercih edilir.





Yorumlar

Popüler Yayınlar