Beş Kişilik Tipinden Hangisi sensin?

 


Beş elementin teorisi, bir akupunkturcunun bir kişinin doğasını, kişilik tiplerini ve hastalığın semptomlarını anlamak için kullanabileceği temel araçlardan biridir.
Beş element döngüsü, yıl boyunca mevsimlerin döngüsü ile ilgilidir:
İlkbahar için (Tahta elementi),
Yaza (Ateş elementi),
Yaz sonuna (Toprak elementi),
Sonbahara (Metal elementi)
Ve Kışa (Su elementi) denk gelir.



Tahta kişilik tipi


Ağaç tipi insanlar buğday tenli, elleri küçük  ve sivri bir çene yapısına ve uzun yüze sahiptir geniş omuzludurlar. Hızlı çalışan metabolizmaları nedeniyle nadiren fazla kiloludurlar. Bu insanlar çok organize ve mantıklı olmalarıyla dikkat çekerler. Planlı ve kontrolcü insanlardır  işler ters  giderse hayal kırıklığına uğrarlar.Zihinleri her zaman hareket halindedir ve her zaman bir şeyler yapmaya eğilimlidirler. Zorluklar karşısında yılmadan çzabalayıp limitleri zorlarlar. Aksiyon, hareket ve macerayı severler, ilk ve en iyi olmak isterler.
Tahta elementi ile ilgili duygu öfkedir. Öfke egemen olduğunda,hayal kırıklığı ve zorluklar karşısında kolayca üzülür ve duygularını uygun şekilde bastıramaz. Kolayca sinirlenirler ve bağırmaya eğilimlidirler. Bu dengesiz duygular, Qi (enerji) ve Kan dolaşımının düzensizliğine yol açarak, genel bir gerilim ve stres durumu yaratır.





Yorumlar

Popüler Yayınlar