Migren ve Baş Ağrılarını Tedavi Etmek İçin 6 Etkin Akupunktur Bölgesi



Baş ağrısı ve migren,  yaşam kalitemizi ve iş gücü kaybı yaratan durumların başında gelir biridir. Çoğu durumda yaygın baş ağrısı aşırı stres, gerilim ve duygusal değişikliklerden kaynaklanır. Ancak migren, beynin kan damarlarının, ani genişlemesiyle ortaya çıkan ve sinir liflerinden acıya yol açan kimyasal maddelerin de etkisi ile oluşan karmaşık bir durumdur.

Migren Nedenleri:

Migrenin kesin sebebi henüz bilinmese de, belirli migren tetikleyicileri vardır en önemli olanı şunlardır:

Hormonsal Nedenler 

Kadınların üçte ikisinde regl siklus nöbet sıklığı artış göstermektedir Ayrıca Migrenler ergenliğin başlangıcından sonra daha sık görülür ve menopozdan sonra giderek azalır.

Yeme Alışkanlıkları  

En sık görülen migren tetikleyicileri alkol, tütün, kafein ve fermente gıdalardır.

Diğer Sebepler 

Stres, tansiyon, çalışma baskısı, uyku bozuklukları ve değişen atmosfer basıncı da ciddi baş ağrısına ve mide bulantısına neden olabilir.

Migren İyileştirmek için Akupresyon      

Boynun üstündeki ve kafadaki ağrı ve gerginlik çoğunluğu, kas ve damar dengesizliğinden kaynaklanır ve bu nedenle Akupunktur noktalarına basınç uygulanması etkili ağrı kontrolü sağlayabilir. Çünkü bu bölgedeki Akupunktur noktalarına kolayca erişilebilir ve çok az basınçla tetiklenebilir. Ağrı kesici ilaçlar anında rahatlama sağlarsa da çoğu durumda bu geçici bir durumdur, ancak Akupunktur noktalarına yapılan uyarılar ağrıyı kesmekle kalmaz, aynı zamanda rahatsızlığı tamamen ortadan kaldırabilir.

Migren ve Baş Ağrılarını Gidermek İçin En Önemli 6 Bölge:

Alın bölgesi:



 Vücudun bu 5 özel bölgesinde basınç uygulamak, tıkanmış meridyenleri temizlemeye yardımcı olur, böylece vücudumuzun ürettiği doğal ağrı kesici, endorfin salgılayan vücut boyunca serbestçe akabilir.

Üçüncü Göz Noktası 

Bu nokta burnun köprüsünün alnı karşıladığı iki kaş arasında yer alır. Bu bölgeye baskı uygulamak, konsantrasyonu artırmaya, göz yorgunluğunu, baş ağrılarını ve ülser ağrılarını yeniden yaşamaya yardımcı olur. Bir dakika boyunca basınç uygulayın ve ardından bir sonraki noktaya geçin.

Parlak Işık 


Bu nokta kaşların hemen altındaki gözlerin iç köşesinde yer almaktadır. Bu noktalarda basınç uygulamak, sinüs baş ağrılarının ve alerji semptomlarının giderilmesinde mükemmel sonuç verir. Ayrıca, vizyon geliştirmede de yardımcı olur. Her iki tarafta 1 dakika boyunca basınç uygulayın.

Tapınak Bölgesi


Kulağın etrafından başlayarak kulağın etrafında kıvrılan ve kulaktan sadece bir parmak genişliği bulunan bir nokta zinciri vardır. Tüm bu noktaların etkili sonuçlar için eşzamanlı olarak çalışması gerekir. Burada noktalar 1, 2, 3, 4 ve 5 olarak numaralandırdık, böylece noktalar görüntüde kolaylıkla yerleştirilebilir. Nokta 1 kulağın ucuna yakın konumdadır ve noktaların geri kalanı kulağın etrafında kıvrılır.
Saç çizgisi eğrisi (1)
Vadi Oluğu (2)
Gök Kubbe (3)
Yüzen Beyaz (4)
Kafa Portalı  (5)

Bu noktalara baskı uygulamak,  migren ve şakak ağrısının giderilmesine yardımcı olur.

Yüz bölgesi:

Hoş geldin Kokusu 


 Bu noktalar burun deliğinin her iki tarafında bulunur. Bu noktalara basınç uygulamak, sinüslerin açılmasına ve gerilim baş ağrılarının azaltılmasına yardımcı olur.

Boyun bölgesi:

Rüzgâr Havuzu 


 Bu nokta başınızın arkasında, kulağınızın ve omurganızın arasında yer alır; Bir araya gelen iki kas arasında. Rüzgâr Havuzunda basınç uygulamak, burun tıkanıklığının engellenmesine, gözlerde, kulaklarda, boğazda, baş ağrısında ve migrende ağrının giderilmesinde yardımcı olur.

Omuz Kuyu 


 Bu nokta, omuzunuzun ucunda, omzunuzun ucu ile boynunuzun tabanı arasında yer alır. Bu noktada baskı uygulamak, boyun ve omuzların sertliğini azaltmaya ve boyun ağrısını gidermeye yardımcı olur. Ayrıca astım ve spazmlar gibi diğer rahatsızlıkların giderilmesine de yardımcı olur.

Cennetin Sütunu


 Bu nokta, omurganın her iki tarafında bulunan kaslar gibi ipin üzerindeki kafatası tabanının 2 parmağının altındadır. Bu noktada basınç uygulamak, başın arkasındaki ağrıların giderilmesine, boyun ağrılarına, göz yorgunluğuna, strese, uykusuzluğa ve boyun tutmasına yardımcı olur. Cennetin Sütunu'nu uyarmak aynı zamanda öksürük yardımında da yardımcı olur.

Eller:

Evren Vadisi 


 Bu nokta, başparmak ile işaret parmağı arasındaki ağda bulunur. Bu noktada baskı uygulamak sırt ağrısını, ön baş ağrılarını, diş ağrısını gidermeye ve boyun ve başın gerginliğini gidermeye yardımcı olur.

Ayak:

Arasından Geçiş Noktası


 Bu nokta büyük ve ikinci ayak parmağı arasındaki vadide bulunur. Bu noktada baskı uygulamak, baş ağrılarının, göz yorgunluğunun, artritin ve ayak kramplarının giderilmesine yardımcı olur.

Baş ağrısı sık görülen bir sorun olabilir ama bu ihmal edilmemelidr ve haplara başvurmak yerine, Akupress bölgelerini tanımak akupresine farkı görmek için bir şans vermek. Seçmiş olduğunuz basınç noktaları ile denemeler yapın çünkü belirli basınç noktaları belirli tür baş ağrıları için daha etkili çalışır ve bazı noktalar daha güçlü sonuçlar verebilirken, diğerleri daha fazla zaman alabilir. Bu nedenle, hangi noktaların sizin için en iyi çalıştığını bilmek için her bir basınç noktasını deneyin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar